Balans Healing is geopend.

Het tijdperk Corona.

Onder bepaalde voorwaarden mogen wij gewoon doorwerken.  

Je kunt een afspraak maken via de digitale agenda https://agenda.crossuite.com/balans-healing/l/n5r4v5z5j454q2846474/o/84036424

Zoals overal zijn er ook bij de behandelingen richtlijnen.

Algemene richtlijnen in de praktijk:

Heb je de volgende klachten kom dan niet naar de praktijk en bij een reeds gemaakte afspraak bel tijdig kosteloos af bij:

 • Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, koorts,verlies van geur en smaak. Heeft één van je huisgenoten koorts kom dan ook niet naar de praktijk.
 • Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk, tenzij echt niet anders mogelijk.
 • Kom precies op tijd binnen of maximaal 5 minuten voor aanvang van je afspraak.Neem een grote badhanddoek (of 2) mee zodat de hele behandelbank hiermee bedekt kan worden.
 • Indien gewenst ook een eigen kussensloopje of trek het laken over het kussen heen op de bank.
 • Ik hoef volgens de regels niet te werken met handschoenen of mondkapjes. ECHTER BIJ MIJN BEHANDELING DRAAG IK WEL EEN MONDKAPJE UIT VOORZORG

 Protocol bij binnenkomst op onze praktijk:

 • Er staat een pompje klaar om je handen te ontsmetten.
 • Neem je jas mee naar de behandelkamer en hang deze daar zelf op aan de kapstok
 • Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van ons toilet
 • Raak verder zo min mogelijk de ‘praktijk’ aan dat wil zeggen deurklinken e.d. ik zelf doe zoveel als mogelijk de deuren open en dicht.
 • Leg zelf je eigen laken of handdoek(en) op de behandeltafel klaar.
 • Probeer zoveel mogelijk contactloos te betalen. Later thuis de overboeking of via de mobiel is tevens een optie.

Tot slot de bekende hygiëne richtlijnen van het RIVM:

Schud geen handen, was regelmatig de handen (tenminste 20 seconden), hoest en nies in binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.

Hoop jullie snel weer te ontmoeten…

Groetjes,

Sandra en Eddy

Wat kun je doen om jezelf te versterken

·        Voeding, eet niet te koud!

·        Supplementen, versterk je immuunsysteem tegen virussen en infecties

·        Colloïdaal Zilverwater, middeltje uit grootmoederstijd

·        Detoxkuur virus – nsoden  ( bacteriën, schimmels )

·        Oefening tot het stimuleren van de gal en levermeridiaan.

·        Ademhaling, de befaamde vuurademhaling

·        Luisteren naar frequentie 88 hertz, hersteld het evenwicht tussen links en rechts.

Voeding

Het is een griepvirus dat -net als alle griepvirussen- menselijke cellen nodig heeft om zich te kunnen voortplanten. In feite is het dus een week-afhankelijk primitief organisme. Het zweeft, om het je voor te stellen, als een wolk (net zoals damp) door de lucht en condenseert daar waar er koude is. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij glas, vensters, spiegels, metaal, koude vloeren en ook de slijmvliezen van een te koud levend lichaam waar het zich kan voortplanten.

Vermijd dus koudmakende invloeden zoals tocht, koude wind, contact met koude voorwerpen en dat geldt VOORAL voor koudmakende invloeden van voedsel en drank die je slijmvliezen en lichaam te koud maken.

Wat maakt je lichaam koud?  Vermijd alles wat te yin is: veel en vooral koud vocht, fruitsappen, smoothies, groentesappen, alle fruit behalve kastanjes, rauwe groenten en salades, mediterrane, subtropische en tropische kruiden, groenten en fruit, ALLE zoet, alcohol, azijn, agaragar(kanten), arrowroot….

Alle slijmvormende producten melkproducten, gesuikerde producten, witte en geraffineerde meelproducten…. EN vergeet niet: virussen worden in een labo gekweekt en getransporteerd in eieren! (dik slijm).

Wat maakt je sterker, yanger en warmer? Uiteraard alles warm eten en drinken.

Je voedsel eerder wat droger houden en vooral meer zoute producten gebruiken: zeezout, miso, tamari, shoyu, gomashio, zeewierpoeder, umeboshi, takuanpickle en andere langdurig gepekelde groenten.

Eet goed in het evenwicht, granen, bonen, zaden, zeewieren en groenten (vooral harde blad en wortelgroenten), bereid ze eerder wat langer en zouter.  Drink weinig en alleen warm zoals chicoreikoffie, granenkoffie (zonder fruit!), brandnetelthee, paardebloembladthee, EN kuzudrank met umeboshi  ( Japanse pruimen ) om je slijmvliezen sterker te maken.

Oefening tot het stimuleren van de gal en levermeridiaan

Mocht onze omgevingsruimte verder ingeperkt worden, is het verstandig om deze oefening dagelijks uit te voeren om ophoping van de afvalstoffen te voorkomen.

Wat is colloïdaal zilverwater?

Reeds rond 1900 was bekend dat colloïdaal zilver een sterk antisepticum was. Zilverwater bleek zeer doeltreffend tegen de infecterende organismen, zonder de negatieve bijwerkingen die medicatie voor de gebruiker met zich kan meebrengen.

Alleen was colloïdaal zilver toen te duur en bovendien niet te patenteren. De farmaceutische bedrijven kozen ervoor hun eigen antibiotica te ontwikkelen en deze krachtig te promoten. Zilverwater raakte in de vergetelheid. Daar tegenover staat dat Colloïdaal Zilverwater snel en doeltreffend afrekent met ruim 650 verschillende bacteriën, virussen, schimmels, parasieten én gisten.

Met het Colloïdaal Zilverwater/-hydrosol heeft u een zeer krachtige therapie om aandoeningen infectieziekten, eczeem, geslachtsziekten, psoriasis, reuma, (ring)wormen, (brand)wonden, fibromen/myomen, allergieën, candidiasis, M. Crohn, voetschimmel, wratten, ondersteunend te behandelen.

Als inhaleer-spray kan het gebruikt worden voor neus-, keel-, en longklachten.
Het kan ook gebruikt worden voor het elimineren van micro-organismen in water, sappen e.d. (5 druppels per glas).

Gebruik uitwendig:
U druppelt de gewenste hoeveelheid op een plastiek lepel ( geen metaal ! ) en leegt deze lepel op de tong of het kan natuurlijk direct op de tong.

Hoeveelheid:
3 x daags 15 druppels
Bij ernstige gevallen zonodig elk uur 15 druppels

Wil je het bestellen, is hier de website.

Virus-nosoden

Binnen de bio-homeo-energetische therapie zijn nosoden bijzondere en effectieve producten. Nosoden zijn energetische verdunningen van ziekteverwekkers (virussen, bacteriën etc.) of ziek weefsel (sinusitis, adnexitis etc.). Nosoden stimuleren het lichaam om de resttoxinen in het intracellulaire bindweefsel af te voeren.

SanoVirulent ( merk: Sanopharm ) is zo’n beproefde combinatie van virale nosoden en specifiek gerichte homeo-ernergetische producten. In acute situatie om het uur 10 druppels, als de klachten afnemen overgaan naar 3x daags 15 druppels. Voor een optimale drainage is het noodzakelijk gelijktijdig SanoHepat en SanoSolidago in te zetten.

In wezen is het nooit verkeerd om eens het bovengenoemde kuurtje te ondergaan, echter om nu meer overcapaciteit  (lever, nieren, de reinigende organen) te hebben is het zeker geen noodzakelijk kwaad. Mocht je het corona virus krijgen kun je er maar beter op voorbereid zijn.

Lees alle berichten

Nieuw RECOVERY CABIN

Nieuw bij Balans Healing is de Recovery Cabin, een zelf ontwikkelde unieke manier om het herstelvermogen van de mens te activeren. De resultaten zijn verbluffend! Lees meer op de website https://balans-healing-recovery-cabin.com/ Gebruikmakend van het prijswinnende...

BURN OUT

Het niet (h)erkennen van overmatige stress is het grootste gevaar voor de ontwikkeling van overspannenheid en burn-out. Hierbij is het van belang dat je je realiseert dat mensen  doorgaans verschillend op stress reageren. Bij de één zullen de klachten meer psychisch...

Balans Healing werkt volgens de vijf natuurgerichte principes

Vijf natuurgerichte principes Mijn werkwijze als Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut is op basis van de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar, waardoor aandacht...

Een andere kijk op depressie

Van mensen met een depressie is bekend dat ze te weinig zuurstof in hun bloed hebben, deze mensen hebben witte lippen, de mond is de reflexzone van de darmen en in de darmen zit de grootste hoeveelheid bloed.  Als je te weinig zuurstof hebt, zou je naar een omgeving...

Basistype: Loeng

Elementen: lucht en ruimte Het Loeng-principe symboliseert de levensenergie, de geest en de beweging. Het wordt bij de elementen lucht en ether ingedeeld. Als Loeng-persoonlijkheid ben je heel gemakkelijk. Je sterke punten zijn flexibiliteit, intuïtie, spontaniteit en...

Voor wie is een natuurgeneeskundig consult geschikt?

Een natuurgeneeskundig consult is geschikt voor personen die lichamelijke en/of mentale problemen ondervinden zoals: Rugklachten,darmklachten,huidklachtenStress en spanningenBurnout klachtenSlapeloosheid etc.etc. Kennismaking Sommige klanten willen graag eerst, geheel...

BATC

De Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) komt op voor de belangen van zowel de therapeuten als de consumenten. Het doel van de BATC is het creëren van eenheid en de kwaliteit te verhogen binnen de natuurgerichte zorg. Zij streven naar meer...