Paardencoaching met Appie en Sjefke

Naast Brad, de blonde therapiehond, heeft Balans Healing nog meer dieren in dienst. Appie en Sjefke, twee rustige paarden welke al heel hun leven samen zijn, Appie de kleine met de bruine manen en bolle ogen en Sjefke de koele en standvastige fjord.

Waarom Paardentherapie bij Balans Healing?

paardencoaching voor kinderenEen paard heeft geen oordeel, ze zijn puur, doen niet alsof, liegen niet, reageren alleen op wat er hier en nu gebeurt en zijn daardoor heel open, eerlijk en direct in hun reactie. Door de reactie die het paard geeft op jouw gedrag wordt je gespiegeld, dit leidt vaak tot mooie en wellicht nieuwe inzichten. Zo kan een paard je naar je emotie of gevoel brengen om je daar iets mee te laten doen.

Het gaat hier om non verbale communicatie, het veranderen van je energie en die ook toe te passen in het dagelijks leven. Het kan je inzichten geven. Bijvoorbeeld, hoe ga je met die ene collega om, of met je partner of met je kinderen, je vrienden of misschien je paard of een ander huisdier? Hoe reageer ik in groepsverband, welke plaats neem ik hierin of heb ik verborgen kwaliteiten qua leiderschap? Leer de kracht van lichaamstaal kennen en te gebruiken!

Ieder mens heeft dezelfde intuïtieve kwaliteiten echter aangeleerd gedrag of traumatische gebeurtenissen zorgen ervoor dat het moeilijker wordt om bij het innerlijke gevoel kunnen komen. Onze paarden Appie en SJefke zijn beiden zeer sterk in het spiegelen van een persoon, dit kan confronterend zijn.

Maar waarom is het zo duidelijk? In de natuur telt er maar één regel, Survival of the fittest, dit betekend wanneer een situatie veranderd, zoals het eigenlijk voortdurend doet, dan overleven de individuen binnen een soort die het best aan de verandering aangepast zijn. Een paard laat gelijk je verbeterpunten zien omdat in hun systeem het voelt als een zwakte. Er is geen diersoort op de wereld te ontdekken die zelf bewust zijn zwakkeren in stand houd, of daar zelfs meer energie instopt dan in gezond nageslacht. Dat is een typisch menselijke eigenschap.

 

Laat de paarden je een kans geven om dit mogelijk te maken!

paardencoaching