Paardencoaching

eaheaEen paard heeft geen oordeel, ze zijn puur, doen niet alsof, liegen niet, reageren alleen op wat er hier en nu gebeurt en zijn daardoor heel open, eerlijk en direct in hun reactie. Door de reactie die het paard geeft op jouw gedrag wordt je gespiegeld, dit leidt vaak tot mooie en wellicht nieuwe inzichten. Zo kan een paard je naar je emotie of gevoel brengen om je daar iets mee te laten doen.

Het gaat hier om non verbale communicatie, het veranderen van je energie en die ook toe te passen in het dagelijks leven. Het kan je inzichten geven. Bijvoorbeeld, hoe ga je met die ene collega om, of met je partner of met je kinderen, je vrienden of misschien je paard of een ander huisdier? Hoe reageer ik in groepsverband, welke plaats neem ik hierin of heb ik verborgen kwaliteiten qua leiderschap? Leer de kracht van lichaamstaal kennen en te gebruiken!

Ieder mens heeft dezelfde intuïtieve kwaliteiten echter aangeleerd gedrag of traumatische gebeurtenissen zorgen ervoor dat het moeilijker wordt om bij het innerlijke gevoel kunnen komen. Onze paarden Appie en Shefke zijn beiden zeer sterk in het spiegelen van een persoon, dit kan confronterend zijn.

Paarden spiegelen mensen en prikken dwars door je masker heen

Als jouw gevoel niet overeenkomt met je gedrag, zal het paard van je weglopen. Het voelt als een afwijzing maar het paard komt bij je terug als je gedrag (weer) in overeenstemming is met je gevoel. Sandra coacht systemisch en zoekt vanuit die methode naar nieuwe wegen. Niet enkel naar oplossingen, maar ook acceptatie want het is al goed. Ze bekijkt een probleem niet vanuit wat er is gebeurd maar waar je naartoe wilt, wat je nodig hebt of wat je wenst.

Ze zet paardencoaching dan ook in voor opstellingen, teamcoaching, kindercoaching en individuele systemische coaching.

Wat maakt paardencoaching zo geschikt voor mensen met depressies, angsten en andere psychische klachten? Ik kan nu wel een paar voordelen bedenken: paardencoaching brengt je 100% in het nu. Het is heerlijk om niet te hoeven praten en je bewust te worden – dankzij het spiegelen van de paarden – hoe jij erbij staat. Het paard spiegelt maar kan ook balans brengen als die er niet is. Een sessie met paarden brengt concentratie en ontspanning. Een paard geeft je zelfinzicht en laat je al je zintuigen gebruiken.

Je moet het ervaren. En precies dáár zit het verschil met wijsheden uit een boekje of in de spreekkamer bij de psychiater. Niet praten maar doen. lees hier een onderzoek over paarden en autisme.

Maar waarom is het zo duidelijk? In de natuur telt er maar één regel, Survival of the fittest, dit betekend wanneer een situatie veranderd, zoals het eigenlijk voortdurend doet, dan overleven de individuen binnen een soort die het best aan de verandering aangepast zijn. Een paard laat gelijk je verbeterpunten zien omdat in hun systeem het voelt als een zwakte. Er is geen diersoort op de wereld te ontdekken die zelf bewust zijn zwakkeren in stand houd, of daar zelfs meer energie instopt dan in gezond nageslacht. Dat is een typisch menselijke eigenschap.

Laat de paarden je een kans geven om dit mogelijk te maken! Ga voor een uniek belevenis, een paarden coach sessie.

Deze sessie wordt gegeven door Sandra Buijsrogge 

paardencoachingpaardencoachingpaardencoaching