Bokscoaching

Therapeutisch boksen, ook wel bekend als bokstherapie of bokscoaching voor de mentale gezondheid, is inderdaad een benadering die fysieke activiteit en emotionele verwerking combineert. Het idee erachter is dat door middel van boksen mensen in staat zijn om op een directe en fysieke manier met hun emoties om te gaan en zich bewust te worden van bepaalde gedragspatronen.

Hier zijn enkele aspecten van therapeutisch boksen die effectief kunnen zijn:

Emotionele expressie: Boksen biedt een krachtige uitlaatklep voor het uiten van emoties, vooral die moeilijk met woorden te beschrijven zijn. Het kan mensen helpen om op een gezonde manier boosheid, frustratie of spanning te uiten.

Grenzen erkennen en aangeven: Boksen vereist het begrijpen en respecteren van grenzen, zowel van jezelf als van anderen. Het kan dienen als een metafoor voor het leren herkennen, stellen en respecteren van persoonlijke grenzen in het dagelijks leven.

Bewustwording van gedragspatronen: De fysieke aard van boksen kan mensen helpen zich bewust te worden van hun automatische reacties en gedragspatronen. Het stelt hen in staat om deze patronen te herkennen en, indien nodig, te doorbreken.

Fysieke en emotionele verbinding: Omdat fysiek voelen dicht bij emotioneel voelen ligt, kan boksen mensen helpen om een diepere connectie tussen hun lichaam en emoties te ervaren. Dit bewustzijn kan een positieve invloed hebben op het algemene welzijn.

Opruimen wat vastzit: Boksen kan als metafoor dienen voor het loslaten van opgekropte emoties of vastzittende energie. Het actief betrekken van het lichaam kan helpen bij het doorbreken van emotionele blokkades.

Het is belangrijk op te merken dat bokscoaching niet voor iedereen geschikt is, meestal kunnen we het programma wel aanpassen naar de mogelijkheden. Dit moeten we even op voorhand overleggen.

Als je geïnteresseerd bent in een traject bokscoaching maak online een afspraak of mail mij eddyfilius@gmail.com 

Behandeling wordt verzorgt door Eddy Filius