Ervaringen

Els, 54 jaar

Sinds enkele jaren ben ik bekend met Barret-syndroom (een slokdarm aandoening veroorzaakt door terugstromen van maaginhoud). Mijn kans op slokdarmkanker is 30x hoger dan normaal. Ieder jaar laat ik weefsel onderzoek doen om er snel bij te zijn als het slokdarm weefsel verandert richting kanker. Begin maart kreeg ik een slechte uitslag: hooggradige dysplasie dwz. het laatste stadium voor kanker. Als ik niets zou doen zou ik zeker kanker krijgen. De operatie werd eind april gepland. Twee weken daarvoor zou er nog een uitgebreide biopsie plaatsvinden om de exacte locaties te bepalen om gericht te kunnen opereren. 13 maart kwam ik voor het eerst bij Eddy. Instinctief wist ik direct dat ik aan het goeie adres was. Iedere 2 weken heeft Ed me behandeld. Het voelde of hij mijn energiebanen uit de knoop haalde en daar waar nodig weer leven in me “blies” (letterlijk en figuurlijk). Al heel snel kwam “het leven” terug in mijn lijf. Ik voelde me blijer, had weer meer energie en ging weer genieten. Ik kwam terug bij het speelse avontuurlijke kind in mezelf. Er kwam weer ruimte in mijn hart. Eind april is de operatie afgelast want het weefsel was veranderd naar laaggradige dysplasie. Begin juni was mijn internist helemaal verbaasd dat het weefsel volledig gezond was. Sterker nog zelfs het Barret weefsel was zich aan het terugtrekken; dat had hij nog nooit gezien. Met dank aan Eddy.

Marianne, 44 jaar

Drie jaar was ik op zoek naar genezing. Door moeilijke omstandigheden had ik veel last gekregen van spanning, angst, moeheid en spierpijn. Gesprekken waarbij ik deskundig raad en advies kreeg, brachten me wel aan het denken, maar ik ging me er niet beter van voelen.

Na de eerste keer bij Eddy voelde ik meteen wel verandering. Hij bracht me in contact met mijn lichaam en mijn gevoel. Daar had ik soms best wel moed voor nodig. Maar doordat Eddy meevoelt, aanvoelt ( meer dan ik vaak denk ), zich nergens door laat afleiden, maar meteen nieuwe energie geeft. Lukt het steeds beter mezelf te accepteren. Ik voel me nu veel meer ontspannen, vrolijker, sterker en meer verbonden met het leven. Kortom voel meer liefde..

Janita, 49 jaar

Al een tijd moe, verdrietig en verward. Zit teveel in het verleden gevangen. Tijd voor een duwtje in de goede richting: het heden. Op naar Eddy. Hij straalt rust uit, en neemt de tijd voor een praatje en een kop thee. Werkt ontspannend. Dan begint de behandeling. Het is de eerste keer, ben benieuwd! Energetisch voel ik niet veel. Eddy wel. Hij weet precies de pijnplekken te duiden, en behandelt mij van top tot teen.Nu en dan vertelt hij wat hij waarneemt, en dat geeft mij een beter inzicht in de werking van mijn energie en lichaam. Ik laat de behandeling over mij heen komen. Er komt verdriet omhoog, en ook iets van berusting. Eddy let niet op de klok. Hij neemt de tijd die nodig is.Na de behandeling ronden we af. Ik voel ik mij suffig en moe. Eddy brengt mij naar het station (wat een service!)Thuis val ik op de bank in slaap, en ’s avonds kruip ik er weer vroeg in. De volgende dag merk ik wat de behandeling met mij heeft gedaan: ik voel ik mij aanzienlijk energieker dan voorheen. Evenwichtiger en krachtiger. Er is eindelijk weer rust en ruimte in mijn hoofd. Ruimte om het verleden te laten voor wat het is, en te beseffen dat alles goed is zoals het is.

Het duwtje in de goede richting is subtiel maar krachtig geweest!

Patricia, 38 jaar, Astroloog / Reikimeister

Na een lange periode heftig ziek te zijn geweest en reuma blijken te hebben , ben ik naar Eddy gegaan. Hiervoor moest ik een aantal drempels overwinnen, want ten eerste vond ik dat ik het allemaal zelf moest kunnen oplossen als reikibeoefenaar. Ik bedoel maar, een bakker bakt toch ook zijn eigen brood ? Ten tweede is hij een man,waar ik toch wel moeite mee had, want in hoeverre gaat zo’n man die je niet kent je dan aanraken en stel dat dat niet goed voelt,of dat iemand daar niet integer mee omgaat…

De eerste behandeling was ik daar nog wat nerveus onder,maar merkte hoe Eddy met zoveel respect en een soort innerlijke rust te werk gaat dat je vanzelf ontspant. Zijn energie is heel krachtig en ik merk direct dat ik meer energie krijg, een soort rust ervaar . Ik zie dat zijn aura heel wijd uitstraalt en zie veel licht om hem heen. De volgende dag merk ik dat ik bepaalde bewegingen kan maken die ik sinds ik reuma heb niet meer heb kunnen maken. Wat geweldig ,voor iemand die graag mediteert in yogazit om inderdaad ineens weer in yogazit te kunnen zitten na de behandeling. Ik merk blijvend minder pijn.

De tweede behandeling was krachtiger. Eddy voelt gewoon integer aan. Het is wennen , de manier waarop zo’n behandeling plaats vindt met de ademtechnieken etc, maar het effect is grandioos. Alsof er een soort energie kogel openbarst in je energiebanen en elke lichaamscel zich vult met levenskracht. Dit is echt healing op hoog niveau. Dit is denk ik niet alleen de techniek ,maar ook de zuiverheid van Eddy’s persoonlijke energie. Ik merk tijdens de behandeling hoe mooi het is dat healing een kwestie is van ‘samenspel’. Het is een wederzijds geven en ontvangen.

Want ik denk dat het succes van een behandeling ook afhangt van de wisselwerking tussen twee mensen, twee energiesystemen. Het vermogen om te ontvangen is minstens even belangrijk in een healing als het vermogen van de behandelaar om te geven.Ik ervaar tijdens de healing dat ik als het ware weer in mijn centrum kom te staan,letterlijk en figuurlijk. Ik voel me veel meer in balans. Dat het effect van deze behandeling voor mij dit resultaat heeft komt doordat Eddy is wie hij is en het makkelijk ‘samen werken‘ is .Iets om heel dankbaar voor te zijn dat we als onderdeel van die geweldige kracht die heel dit universum vult, dit in deze vorm als energie mogen ontvangen en doorgeven. Pure levenskracht . Dus Eddy, dank je wel !

Betsy ,72 jaar

De reden van aanmelding.

De laatste vier jaar ben ik enkele malen geopereerd in verband met artrose. In mijn linker- en rechterheup en linkerknie zit nu een prothese. De motoriek was daardoor behoorlijk verstoord.

Na de behandelingen heb ik:

 • veel meer energie
 • minder pijn in de gewichten
 • een betere werking van de ingewanden
 • per dag nu zonder pijn 1½ uur lopen
 • per dag half uur op de hometrainer, de omwentelingen per minuut waren 46-47 en nu 56-58

Algemeen: een plezieriger leven zonder veel pijn.

Petra, 36  jaar, verpleegkundige

Ik ben aan deze behandelingen begonnen wegens steeds terugkerende depressieve klachten.Hiervoor heb ik al verschillende psychologen bezocht wat mij eigenlijk niet of onvoldoende opleverde.Ik heb met de reiki ( Qantum Touch ) behandelingen positieve ervaring ik merk veel verbetering t.a.v. mijn klachten zoals de angst die ik heb bij onverwachtse gebeurtenissen op mijn werk is zo goed als verdwenen hierdoor kan Ik meer ontspannen werken en heb ik tevens meer plezier in mijn werk. Verder pieker ik minder als voorheen en voel ik me rustiger waardoor ik meer plezier heb van mijn leven.

Dus ik raad mensen zeker aan dit ook eens te proberen zeker als het praten met psychologen jou ook geen resultaat oplevert. Er wordt ruimschoots tijd voor je genomen en je kan daarnaast ook over je problemen praten en tevens is het nog betaalbaar ook.

Henk , 53 jaar

Werkzaam in de gezondheidszorg.

De reden van aanmelding:

Na een relatiebreuk merkte ik dat het piekeren en verwerken veelal in mijn hoofd plaats vond. Ik heb meerdere gesprekservaringen met therapeuten, maar wilde nu eens niet alleen zozeer praten om de onrust in mij meer in balans te krijgen.

Voelde ook fysiek dat de innerlijke spanning zich op bepaalde plekken ging settelen; maag, rug, nek en knieen.  Ik heb toen besloten om reiki-behandelingen ( Quantum Touch ) te ondergaan, met als doel om me bewuster te worden van mijn innerlijke energie en mijn hoofd te kunnen ledigen. Dus willen leren om steeds weer opnieuw te kunnen aarden en mijn energie ( onrust ) beter te verdelen.

Na de behandelingen bemerkte ik:

 • beter slapen
 • sneller bij mijn gevoel kon komen
 • bewuster werd van mijn lichaam, fysiek veel fitter
 • beter mijn onrust aanvoelde en het op dat moment beter kon plaatsen
 • meer met beide benen op de grond stond ( aarden )
 • me gevoelsmatig stabieler voel
 • meer energie kreeg
 • veel minder malen in mijn hoofd
 • het denken en voelen meer in harmonie is

Algemeen: de behandelingen verlopen in een rustige sfeer, er is ruimte voor een gesprek vooraf of na de behandeling. Er is volop ruimte om je grens aan te geven.

De balansoefeningen werken ondersteunen. Mijn ervaringen zijn zeer positief. Had niet gedacht vooraf dat de behandelingen zo’n uitwerking op mij zouden hebben, voel me nu zekerder.

Volkomen en totaal in het nu leven wil zeggen: leven met wat er is, met wat zich nu voordoet, zonder het te veroordelen of te rechtvaardigen. Elk probleem dat je zo helder waarneemt, is opgelost.

Wilt u ook uw verhaal delen? Of bent u geïnteresseerd in een van de behandelingen, trainingen? Neem dan contact op met Balans Healing.