Natuurgeneeskundig consult

In de natuurgeneeskundige benadering is de mens een eenheid van lichaam en geest. In een natuurgeneeskundig consult kijken we samen naar dit geheel en naar het functioneren van uw lichaam in wisselwerking met zijn omgeving. Zo vinden wij de bron van de fysieke, mentale en emotionele klachten.

Als natuurgeneeskundig, energetisch therapeut combineert ik de visie van de natuurgeneeskunde met mijn eigen behandelmethoden. Een natuurgeneeskundig consult begint met uw vraag. Dat kan een vraag zijn over specifieke gezondheidsklachten, maar ook een vraag om meer balans tussen uw lichaam en uw geest. Op basis van dit consult stelt ik de disharmonie vast tussen lichaam, geest en intuïtie.

Het soort behandeling is afhankelijk van de klachten, de persoonlijkheidskenmerken en de voorkeuren. Gaan we eerst homeopathisch of met oor acupunctuur de organen ontgiften of met de Collum behandeling de atlas ( C1 ) corrigeren of met de Regenesis ademhaling de hypothalamus balanceren of is de algehele lichaamstemperatuur te koud door teveel vocht dan kiezen we voor de Recovery Cabin. Alles wordt ingezet met als doel om het lichaam weer te helpen zichzelf te herstellen.

Bij het natuurgeneeskundig consult besteden we tevens aandacht aan de basiszaken als voeding, slaappatroon en ademhaling. Tevens kijken we naar de mate van beweging, psychisch welbevinden en eventuele aanvulling in de vorm van hoogwaardige voedingssupplementen.

 

Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte
– Hippocrates